" />
podkladový obrázek

Transferový den v Libereckém kraji

Setkání s hlavními aktéry reformy transferu, úspěšné příběhy nebo interaktivní workshop. To vše nabídne transferový den v Libereckém kraji

Setkání s hlavními aktéry reformy transferu, úspěšné příběhy nebo interaktivní workshop. To vše nabídne transferový den v Libereckém kraji, který se stává pilotní akcí pro pokračování v dalších krajích

Dne 26. března 2024 se v Libereckém kraji uskuteční událost spojená s transferem znalostí. „Transferový den v Libereckém kraji: Inspirativní impulzy“ návštěvníkům nabídne řadu setkání se zástupci transferového a inovačního ekosystému. Součástí programu bude také prezentace úspěšných transferových příběhů nebo interaktivní workshop pro studenty a výzkumníky.

Cílem série transferových dní v regionech je otevřít diskusi o možnostech posílení spolupráce mezi výzkumnými a inovačními aktéry v regionech v aktivitách transferu znalostí a podpořit zaměření výzkumných organizací a zejména mladých výzkumníků na transfer. Do konce roku počítáme s několika dalšími zastávkami napříč Českem, aby se myšlenky reformy transferu podařilo rozšířit do širokého povědomí odborné veřejnosti.  

Transferový den v Libereckém kraji bude sestávat ze tří samostatných částí. V rámci kulatého stolu, kterému bude věnováno zahájení akce, se ministryně Helena Langšádlová setká s klíčovými zástupci transferového a inovačního ekosystému: se zástupci Libereckého kraje, Agentury regionálního rozvoje, Technické univerzity v Liberci a také některých podniků. Diskuse se zaměří zejména na možnosti posílení spolupráce v oblasti transferu znalostí a některé nástroje, které vyplývají z probíhající vládní reformy transferu znalostí.

Další program už bude přístupný i studentům a mladým vědeckým pracovníkům. Návštěvníci se mohou těšit na prezentaci úspěšných příběhů transferu, na které vystoupí například Lenka Kosková Třísková, která vyvíjí aplikace využívané ve vesmíru, Matěj Karásek, který je autorem nové technologie pro drony, tzv. Flapper Drones, Petr Lenfeld, prorektor pro vědu a výzkum na Technické univerzitě v Liberci, který má dlouholetou zkušenost se spoluprací akademického a komerčního sektoru, nebo Tomáš Sluka, jehož švýcarská firma se zabývá rozšířenou realitou a novou technologií pro 3D brýle. Tyto úspěšné příběhy spojené s Libereckým krajem mohou ukázat různé cesty k hodnotnému transferu znalostí a technologií.

Zájemci se budou moci dozvědět více informací o přínosech transferu znalostí během otevřené panelové diskuse, jíž se zúčastní i ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová. Do ní je možné se zaregistrovat prostřednictvím webu události: Transferový den v Libereckém kraji: Inspirativní impulzy | 1012plus.

Druhá část Inspirativního dne se přesune na Technickou univerzitu v Liberci. Tam se uskuteční praktický workshop, který nabídne možnost aktivního zapojení do procesu transferu znalostí studentům a mladým vědeckým pracovníkům za pomoci profesionálního facilitátora z iniciativy Business provokace. Registrovat a dozvědět se více o podmínkách účasti se můžete zde